logobaggrund2
Forside

1 2 3 4 5 6 7

Hvordan gør jeg noget for Aarhus - Klik på Vær med

Kanalrundfarten i Aarhus Ø, Å og Havn

- et nyt og lokalt Venedig

Aarhus ændrer i disse år markant profil – i særdeleshed set fra vandsiden. Flere og flere turister finder vej ud til Aarhus Ø, tiltrukket af de mange særprægede byggerier som fx Isbjerget, Lighthouse, AARhus, Vulkanen, Pakhusene, SHIP og Generationernes Hus og ikke mindst de mange nye kanaler, der adskiller de enkelte byggerier. Med opførelsen af Lighthouse og udgravningen af de sidste kanaler får Aarhus sit eget Venedig.

Byen er kommet på det internationale verdenskort, og vil i de kommende år opleve en stigende tilstrømning af turister, der gerne vil opleve det moderne byggeri – og ikke mindst gerne vil se dette fra vandsiden. En mulighed vi alle kan få glæde af.

Vi vil byde gæsterne velkomne i det eksotiske kanalmiljø, hvor de roligt og uden støj kan glide gennem vandet i nogle af de smukkeste klinkbyggede træbåde i Danmark. Med spids stævn i begge ender har bådene tydelige rødder tilbage i vikingetiden—bygget med respekt for traditionen og tilpasset lokale forhold (se bagsiden).

Undervejs vil gæsterne kunne lytte til fortællinger om arkitektur, byudvikling og dagliglivet i byen og havnen. Hver tur vil være en individuel begivenhed.

Socialøkonomi

Driften vil ske i tæt samarbejde med de aktører i og omkring havnen, der ønsker at bidrage til udviklingen af det maritime miljø.

Samtidig lægger vi vægt på at drive kanalrundfarten som en non profit socialøkonomisk aktivitet, hvor borgere, der har svært ved at finde ind i ordinære stillinger kan finde en ny vej frem. Det kan være borgere ramt af stress, nedslidning eller lignende, der oplever at være sat udenfor arbejdsmarkedet. Vi forener derfor interessenter på både det maritime, sociale og kulturelle område.

Se hvordan du kan være med til at gøre en forskel »»


Kanalrundfarten Aarhus Ø, Å og HavnSager der SamlerN.J. Fjords Gade 2F8000 Aarhus • aarhus-water.link